31 mei 2021

NjordIC ondersteunt Van Oord met explosievenadviesdiensten voor Offshore Windpark Hollandse Kust Noord
Image is not available

NjordIC BV is door Van Oord Offshore Wind gecontracteerd om explosievenadviesdiensten te leveren voor het offshore windproject Hollandse Kust (noord). De operaties zullen lopen van Q2 2021 tot Q2 2022.

NjordIC zal het volledige scala aan explosievenadviesdiensten leveren, variërend van de levering van een projectgebonden risicoanalyse via supervisie op de survey- en identificatiefase tot en met de overhandiging van de vrijgavecertificaten. De operaties zullen worden uitgevoerd onder de relevante Nederlandse CS-OOO-regelgeving en zullen gericht zijn op een pragmatische en efficiënte manier van risicobeperking aangaande explosieven uit de Tweede Wereldoorlog voor Van Oord.

“We zijn verheugd om met het Van Oord-projectteam samen te werken om een pragmatisch UXO-opruimingsproject te realiseren met als doel een veilige werkomgeving te garanderen”, zegt John Bakker, UXO Manager voor NjordIC. “Wij danken Van Oord voor het vertrouwen in onze nieuwe aanpak”

Maart 27, 2020

NjordIC ontvangt ISO 9001:2015 certificaat
Image is not available

NjordIC' heeft het ISO 9001:2015 certificaat behaald. Het certificaat is opgesteld door de TüV. NjordIC zag een groeiend aantal klanten vergaande eisen stellen aan certificering.
Daarom is besloten om het certificeringstraject in te gaan. Ons geïntergreerd managementsysteem is voorgelegd en aangevuld om aan de eisen van ISO 9001 en ISO 45001 te voldoen.

NjordIC is er bijzonder trots nu in het bezit te zijn van zowel ISO 9001:2015 als ook ISO 45001:2018!

Maart 27, 2020

NjordIC ontvangt ISO 45001:2018 certificaat
Image is not available

NjordIC' heeft het ISO 45001:2018 certificaat behaald. Het certificaat is opgesteld door de TüV. NjordIC zag een groeiend aantal klanten vergaande eisen stellen aan certificering.
Daarom is besloten om het certificeringstraject in te gaan. Ons geïntergreerd managementsysteem is voorgelegd en aangevuld om aan de eisen van ISO 9001 en ISO 45001 te voldoen.

NjordIC is er bijzonder trots op het eerste certificaat vandaag te hebben ontvangen!

November 22, 2019

NjordIC bezoekt Offshore Wind Kopenhagen
Image is not available

Erik Wildeman van NjordIC zal op 27 november a.s. aanwezig zijn op de jaarlijkse Offshore Wind beurs. De beurs vindt dit jaar plaats in Kopenhagen.
Op de beurs zullen meer dan 400 bedrijven zichzelf en hun producten/diensten presenteren. Tevens is er een Safety Skills & Training Zone van 200 m2, een "Global Markets Theatre" en een innovatie park waar startende bedrijven te vinden zijn.

NjordIC bezoekt SERDP & ESTCP Symposium 2019

NjordIC zal het SERDP en ESTCP symposium 2019 bezoeken in Washington D.C. Hier zullen nieuwe innovaties op het gebied van akoestische en elektromagnetische sensoren worden gepresenteerd. De sensoren zijn in staat om objecten te detecteren, maar ook te classificeren op en in de zeebodem. Ook een update van de diverse resultaten van intensief kust- en morfologisch onderzoek zullen worden besproken; onderzoeken waarmee de effecten van de diverse parameters op het begraven, blootleggen en/of bewegen van NGE kunnen worden gesimuleerd. #underwater, #UXO, #SERDP, #ESTCP

September 27, 2019

NjordIC en gasten genieten van Zeilrelatiedag 2019
Image is not available

De jaarlijkse zeilrelatiedag 2019 werd dit jaar georganiseerd op de Fluessen en het Hegermeer. In totaal deden 8 skûtsjes mee aan de zeilrace.
Deze netwerkdag werd bezocht door meer dan 100 personen van meer dan 25 verschillende bedrijven.
NjordIC was ook met een skûtsje vertegenwoordigd ("Singelier") en haar bemanning bestond uit gasten van Van Oord, Ardent, Fugro, Groningen Seaports, Port of Den Helder, League Geophysics and Qceas.
We kunnen terugkijken op een geslaagde maar bovenal nuttige dag

September 27, 2019

NjordIC betrokken bij berging lading MSC Zoe na aantreffen zeemijn
Image is not available

Tijdens de berging van de containers en lading van de MSC Zoe is spontaan een zeemijn in de grijper aangetroffen (zie kader "Dagblad van het Noorden" d.d. 27-09-2019). Hierop zijn de werkzaamheden direct stopgezet en is NjordIC is door Ardent ingeschakeld om de situatie te beoordelen en een nieuw plan van aanpak op te stellen zodat veilig doorgewerkt kan worden. Dit nieuwe plan is met de bemanning besproken en geïmplementeerd. Dit heeft geleid tot minimale stilstand en geen incidenten meer. Er zijn nog meerdere explosieven aangetroffen, maar deze zijn niet beroerd en de posities doorgegeven aan de Koninklijke Marine.

NjordIC beleeft een geslaagd zeilweekend

NjordIC heeft een geslaagd zeilweekend achter de rug. Met de loungeklipper "Avontuur" is zeilend het eiland Terschelling bezocht. Onderweg hebben de mannen van NjordIC vooral benut om een aantal interessante ontwikkelingen te bespreken, terug te kijken op de vliegende start en met name de toekomst verder te bespreken.
NjordIC heeft ook de familieleden uitgenodigd om het zakelijke met het aangename te kunnen verenigen. Al met al een geslaagd weekend, zowel zakelijk als privé

NjordIC and UXOIntelligence gaan intensief samenwerken

De explosievenadviesbureau’s NjordIC en UXOIntelligence zijn overeengekomen om exclusief en intensief samen te werken om krachten en middelen te bundelen voor Offshore bureaustudies en Historische Onderzoeken naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven in het Offshore bereik. De samenwerking dekt de wereldwijde Offshore UXO markt met uitzondering van de Nederlandse wateren.
“Dankzij ons netwerk, ervaring, commitment en indrukwekkende hoeveelheid archiefmateriaal zijn NjordIC en UXOIntelligence in staat om een superieur niveau van historisch onderzoek aan te bieden aan klanten. De samenwerking is gezocht om aan de toenemende vraag naar deze diensten te kunnen blijven voldoen. Door exclusief samen te werken zijn UXOIntelligence en NjordIC zijn in staat om een bijzonder hoog niveau van kwaliteit en detail in historisch onderzoek te realiseren en te handhaven. Dit zal zorgen voor een up-to-date en grondige risicobeoordeling en dus de de bepaling van de meest efficiënte strategie voor risicobeperking. We kijken uit naar het werken met UXOIntelligence” , aldus Erik Wildeman, de woordvoerder namens de samenwerking.”

NjordIC bezoekt PanGeo Subsea

NjordIC UXO consultant John Bakker heeft PanGeo Subsea bezocht om een UXO workshop te geven aan de PanGeo Subsea geofysici. Doel van deze workshop was om dieper in te gaan op de mogelijkheden van het gebruik van het Subbottom Imager (SBI) voor UXO classificatie doeleinden. De Subbottom Imager maakt gebruik van geavanceerde akoestische technieken om een real–time beeld van de zeebodem in volledige 3D te genereren.

John presenteerde de historische achtergrond van Noordwest Europa ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, besprak de huidige marktontwikkelingen en presenteerde de verschillende (onderwater) UXO qua dimensie, vorm en andere specifieke kenmerken om het begrip van de geofysici van PanGeo Subsea verder te ontwikkelen en de nauwkeurigheid van target picking verder te verhogen. De twee–daagse sessie werd ook gebruikt om de relatie tussen PanGeo Subsea en NjordIC verder te versterken. Het uiteindelijke doel voor NjordIC was een nog hoger begrip van SBI te ontwikkelen om onze klanten beter de voordelen van SBI in UXO opsporingswerkzaamheden te kunnen duiden.

NjordIC bezoekt symposium over uitdagingen UXO in het maritieme domein

De Europese Commissie organiseert in samenwerking met de Europeasn External Action Service een symposium over de uitdagingen van niet-ontplofte munitie in de zee.

Dit symposium zal vertegenwoordigers van de lidstaten, regionale en internationale organisaties, onderzoekers en andere relevante belanghebbenden verzamelen om een probleem te bespreken dat in het bijzonder de Oostzee, de Noordzee en de Adriatische zee treft. Het zal ingaan op de uitdagingen van gedumpte, niet-ontplofte munitie op de zeebodem, die nog steeds een bron van zorg zijn over de hele wereld. In Europa is dit probleem vooral voelbaar in de Adriatische Zee, de Noordzee en de Oostzee. Veiligheid, beveiliging en milieurisico’s worden verergerd door het feit dat veel van deze munitie chemisch van aard zijn en chemische agentia bevatten zoals mosterdgas en zenuwgas. Eventuele bedreigingen van de mariene ecosystemen en, eventueel, de menselijke gezondheid, zijn ook een bron van zorg. Niet-ontplofte munitie kan ook een belemmering gaan vormen voor de kansen van de blauwe economie kansen, afschrikken of het blokkeren van de ontwikkeling van blauwe activiteiten in dumping sites.

Het evenement zal plaatsvinden op 20 februari in Brussel. Namens NjordIC zal Erwin van den Berg aanwezig zijn.

NjordIC heeft SubSea Expo Aberdeen bezocht

NjordIC heeft de SubSea Expo in Aberdeen op 6 februari 2019 bijgewoond. We hebben een aantal zeer interessante discussies gevoerd en deelgenomen aan vergaderingen om mogelijkheden te verkennen om de baggerproducties met behulp van ROV drastisch te verhogen zonder concessies te doen aan het aspect veiligheid , tijdens het blootleggen van potentiële UXO. Deze discussies zullen hoogstwaarschijnlijk leiden tot aanpassingen van bestaande configuraties en een test in de zeer nabije toekomst. De ingenieurs zijn nu bezig met het ontwerpen van de eerste concepten en ideeën van de aanpassingen.

NjordIC bezoekt het SERDP & ESTCP Symposium

NjordIC heeft het SERDP en ESTCP symposium bezocht in Washington D.C. Hier werden diverse sensoren en platformen voor akoestische en elektromagnetische sensoren getoond die in staat zijn om objecten te detecteren, maar ook te classificeren op en in de zeebodem. Ook de resultaten van intensief kust- en morfologisch onderzoek is gepresenteerd waarmee de effecten van de diverse parameters op het begraven, blootleggen en/of bewegen van NGE kunnen worden gesimuleerd. #underwater, #UXO, #SERDP, #ESTCP

Paul Shaw MIExpE versterkt NjordIC

We zijn opgetogen bekend te maken dat NjordIC Paul Shaw MIExpE heeft aangesteld als één van de EOD-managers. Paul zal eveneens aandeelhouder worden. Op dit moment werkt Paul als freelancer in de functie van EOD-manager. Hij wordt officieel per 1-1-2019 aangesteld.

Paul heeft als EOD en IED operator binnen de Britse Marine Paul meer dan 23 jaar militaire ervaring opgedaan. Daarna heeft hij meer dan 10 jaar ervaring in de commerciële opsporing van NGE. Paul heeft regelmatig geopereerd in internationale omgevingen met een bijzonder hoog risico. Hierdoor is hij in prima in staat om onder hoge druk te presteren en strakke tijdschema’s aan te houden om pragmatische en veilige oplossingen te realiseren voor klanten.

previous arrow
next arrow
Slider
Sluit Menu